De eerste wedstrijd werd gewonnen met 2-5, de tweede met 2-8. Foto: Kitty's fotografie
De eerste wedstrijd werd gewonnen met 2-5, de tweede met 2-8. Foto: Kitty's fotografie

Dubbele overwinning softbalsters Neptunus tegen Onze Gezellen

Algemeen 485 keer gelezen

Rotterdam - Met een dubbele overwinning tegen het Haarlemse Onze Gezellen hebben de softbalsters van Neptunus zich goed hersteld van de dubbele nederlaag tegen Roef! van vorige week.

De eerste wedstrijd werd gewonnen met 2-5, de tweede met 2-8. “Goede resultaten”, aldus coach Sybe Stuij, “maar we zijn er nog niet. Er zijn vooral verdedigend wat zaken die wel iets beter kunnen, daar gaan we de komende tijd aan werken.”
In beide wedstrijden werd de verdediging geleid door Lizzy Kwakernaak en Amber Schisler, de laatste aanwinst uit de Verenigde Staten die pas twee dagen eerder in Nederland was geland.

Door een felle uitslaande brand in een scheeps- en autosloperij in de buurt van het Van der Aartsportpark van Onze Gezellen, konden de speelsters pas met een vertraging van een kleine twee uur voor de eerste wedstrijd het veld op.
Daarna duurde het tot de 5de slagbeurt voordat de aanval zich in alle hevigheid liet gelden. Honkslagen van Quilen Dirksz, Madi Huskey en Laura Wissink zorgden voor volle honken. De volgende slagvrouw (Amber Schisler) leverde haar visitekaartje af door een grandslam homerun te slaan. Een mooie binnenkomer in haar eerste Nederlandse wedstrijd!
De score ging in één keer van 1-1 naar 1-5. Dat Onze Gezellen in de zesde inning nog éénmaal scoorde is eigenlijk alleen maar belangrijk voor de wedstrijdstatistiek. Met 2-5 werd de eindstand bereikt.

Lees verder onder foto>

Nieuwkomer Amber Schisler leverde gelijk haar visitekaartje af. Foto: Kitty’s fotografie

De tweede wedstrijd

Neptunus begon de tweede wedstrijd opnieuw met Lizzy Kwakernaak in de cirkel. De aanval begon nu in de tweede inning al met haar werk door in één keer van 0-2 naar 0-6 uit te lopen.
Ook nu was Amber Schisler de stuwende kracht door met een verre tweehonkslag twee teamgenoten over de thuisplaat te brengen. Een kunstje dat zij in de 7de inning nog eens herhaalde. Opnieuw een tweehonkslag waarmee zij twee teamgenoten (Madi Huskey en Laura Wissink) over de thuisplaat bracht. Daarmee kwam de score op 2-8 dat eveneens de eindstand was.

Zaterdag 4 mei fungeert Tex Town Tigers uit Enschede als de volgende tegenstander. Traditiegetrouw wordt er ook nu weer een double header gespeeld. De wedstrijden worden gespeeld aan de Abraham van Stolkweg in Rotterdam en beginnen om 14.00 uur en 16.10 uur.

(Door Herman Hiemstra)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant