Jazzfestival Hillegersberg is al vele jaren een begrip in de wijde omgeving van de Rotterdamse dorpskern. Foto: Mo Rummenie
Jazzfestival Hillegersberg is al vele jaren een begrip in de wijde omgeving van de Rotterdamse dorpskern. Foto: Mo Rummenie

Weer ‘ouderwets’ genieten met het Jazzfestival Hillegersberg

Algemeen 5.323 keer gelezen

Rotterdam - Het gaat weer gebeuren! Op vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 juni 2024, kan Hillegersberg en omstreken weer ‘ouderwets’ genieten van een gezellig en swingend Jazzfestival. Nadat het festival vorig jaar niet door kon gaan, is er nu dankzij de sponsors weer uitzicht op een gezellig en muzikaal feestje!

Met de komst van een nieuwe sponsor verandert ook de naam van het festival: Entropia Jazzfestival Hillegersberg. 

Jazzfestival Hillegersberg is al vele jaren een begrip in de wijde omgeving van de Rotterdamse dorpskern. Organisator en tot voorheen hoofdsponsor van het festival Frans van Breemen van Facet Eten&Drinken zorgt, samen met een aantal vrijwilligers, ook dit jaar weer voor de organisatie.
“We hebben ons dit jaar eerst gefocust op de financiën. Dat plaatje lijkt nu rond en dus kunnen we verder met de programmering... Een aantal namen van artiesten is inmiddels al bekend.”

Oude bekenden van het festival zoals Hans Dulfer, Mrs. Hips, Shaky Ground en Montis, Goudsmit & Directie zullen weer van de partij zijn. Maar dit jaar komen ook bijvoorbeeld Jan Akkerman (speelt Focus) en Massada. Meer namen worden binnenkort bekend gemaakt via jazzhillegersberg.nl.

Drie verschillende podia

Het Entropia Jazzfestival Hillegersberg vindt plaats op drie verschillende podia in Hillegersberg.
Het Inno Dock Support podium bij Café Van Eijk aan de Bergse Dorpsstraat, het Beequip podium bij Gauchos/Mendoza aan de Weissenbruchlaan en het Aannemersbedrijf E.J. Bouwmeester podium tegenover Facet, ook aan de Weissenbruchlaan. De kleding van de medewerkers en vrijwilligers wordt dit jaar gesponsord door Pim Blokland van Kluppsportswear.

De nieuwe sponsor en naamgever van het festival ‘Entropia’ is al meer dan 30 jaar vertrouwd leverancier van bedrijfskritische telecommunicatie in Vlaanderen, Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant