Burgemeester Ahmed Aboutaleb en Pieter van Oord. Foto: Gemeente Rotterdam
Burgemeester Ahmed Aboutaleb en Pieter van Oord. Foto: Gemeente Rotterdam

Wolfert van Borselenpenning voor Pieter van Oord

Algemeen 544 keer gelezen

Rotterdam - Pieter van Oord, de scheidend CEO van maritieme dienstverlener Van Oord NV, heeft vrijdag 26 april tijdens zijn afscheidsreceptie in de Cruise Terminal de Wolfert van Borselenpenning uitgereikt gekregen van burgemeester Ahmed Aboutaleb. Met de Wolfert van Borselenpenning eert de stad Rotterdam mensen die een belangrijke rol hebben gespeeld voor de Rotterdamse gemeenschap.

Van Oord (1961) zette zich niet alleen in zijn rol als CEO van het familiebedrijf in voor stad en haven. Hij was ook op vrijwillige basis actief bij diverse Rotterdamse organisaties. Van Oord gaat per 1 juni 2024 aan de slag als CEO van de Royal Schiphol Group.
Van Oord NV was betrokken bij imposante projecten, zoals The Palm en The World in Dubai en de Maasvlakte II. Van Oord zette zich persoonlijk in voor vernieuwing van de technieken voor de aanleg van windparken op zee. Verder was hij medeoprichter van de Transitiecoalitie die de klimaatdoelen van Parijs omarmde.

Bij het 150-jarig bestaan schonk Van Oord NV ‘Waterwoud’ aan Rotterdam, een uitkijkpunt over de Maas op het Eiland van Brienenoord en een oase voor dieren en planten.

Momenteel is Van Oord nog actief als lid van de Raad van Toezicht van het Nationale Park De Hoge Veluwe, lid van de Raad van Advies van Rotterdam Partners en voorzitter van de Raad van Commissarissen van Stadion Feyenoord.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant