De boodschappen waar het om ging.
De boodschappen waar het om ging.

Eveline heeft een haperende zelfscankassa en krijgt winkelverbod van een jaar: ‘Grootste vernedering ooit’

Algemeen 91.439 keer gelezen

Rotterdam - Meer dan tien keer riep Eveline van Wanrooij vandaag (dinsdag 30 april) een winkelmedewerker erbij omdat de zelfscankassa bij de Lidl op winkelcentrum Zuidplein haperde. Uiteindelijk dacht ze al haar boodschappen betaald te hebben. Maar dat was toch niet zo, bleek na de poortjes. Nu is ze een winkeldief, moet ze een boete betalen en heeft ze een winkelverbod van een jaar opgelegd gekregen.

Eveline trilt al de hele dag na van de ervaring. “Ik heb in mijn hele leven nog nooit iets gepikt in een winkel, nog nooit!! Ook probeer ik alle medewerkers in de winkel altijd een ‘goedemiddag’ te wensen, want zo heeft mijn moeder me opgevoed.” 

Juist vandaag kwam haar moeder lunchen bij Eveline, die dan meteen namens haar moeder een belangrijk gesprek met het ziekenhuis kon voeren.

Snel nog even lunch halen dus, dacht de Rotterdamse die onder de naam Zakkenvullers van Bloemhof al jarenlang de singel schoonmaakt bij de vorige vestiging van Lidl aan de Lange Hilleweg in haar wijk Bloemhof. Daar is Lidl nu weg, en dus moest Eveline naar Zuidplein. En daar gaat het mis. “Bij de zelfscankassa’s ging de kassa heel de tijd kapot. Meer dan tien keer moest ik de medewerker erbij roepen, die steeds geïrriteerder werd. Gedoe, want ik kon er echt niks aan doen.”

Omdat de kassa zo vervelend deed, maakte Eveline er een foto van. Lees verder onder de foto.


Zelfscankassa hapert.

“Nadat ik had betaald, liep ik door de poortjes en daar kwam de beveiliger naar me toe. Zijn blik stond op onweer. Hij keek in mijn tas en sommeerde me mee te gaan naar zijn hokje. Tot mijn eigen verbazing zag ik dat er meerdere dingen inderdaad niet op mijn kassabon stonden, zelfs een stuk of zes. Ik legde uit dat dat kwam omdat de kassa steeds kapot ging. Hij was onverbiddelijk en ging tergend langzaam al mijn boodschappen doornemen.”

De stress groeit, haar moeder van 76 en het telefoontje met de dokter wachten.

“Er werd me duidelijk verteld dat ik een winkeldief was. Dat de manager er stilzwijgend smalend bij stond, maakte het er niet gemakkelijker op. Ik vroeg of ze met de medewerker wilden praten die mijn kassa steeds opnieuw moest resetten, maar die zei niks.” 

Er volgen allerlei formulieren. Eveline krijgt een boete. En ziet in de papieren staan dat ze een jaar lang niet meer mag winkelen bij Lidl.

“Pas om 13.00 uur was ik thuis. Gelukkig had de dokter nog niet gebeld en kon ik het gesprek alsnog voeren. Het gesprek was positief. Maar wat vandaag vooral de boventoon voert is dat ik een winkelverbod (!!!!) heb en een boete van 181 euro. Mijn eerste boete ooit! Die ga ik natuurlijk aanvechten, maar dat verandert weinig in mijn humeur momenteel. Ik denk niet dat ik me ooit zo diep gefrustreerd heb gevoeld; dit was de grootste vernedering ooit.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant