Antje gaat een hele grote worden. Op 5 mei kun je dat zelf zien tijdens het Bevrijdingsfestival in het Park. Foto: Naomi Geeve
Antje gaat een hele grote worden. Op 5 mei kun je dat zelf zien tijdens het Bevrijdingsfestival in het Park. Foto: Naomi Geeve
Rotterdammer van de Week

Rapper Antje gaat een grote worden, het ‘north-side, north-side’ zal op 5 mei door het Park schallen

Algemeen 2.082 keer gelezen

Rotterdam - Het ‘north-side, north-side’ zal door het Park bij de Euromast schallen als Anthony Pio Lima (Antje, spreek uit èntje) zondag 5 mei op het Bevrijdingsfestival staat. Net als ‘Snelleman, Snelleman’, naar het pleintje waar de rapper opgroeide. Want Antje gaat dan wel een hele grote worden, zijn buurt vergeet hij niet. Deze week is hij Rotterdammer van de Week.

Door Emile van de Velde

North-side, Snelleman. Jij komt uit Rotterdam-Noord zeker?

“Ja. Ik ben geboren in het Franciscus Gasthuis. De eerste jaren woonde ik in Hellevoetsluis, maar op mijn vijfde verhuisde ik met mijn moeder naar het Liskwartier. Dat was wel wennen, opeens kwam ik in de multiculturele samenleving terecht. Maar dat kwam al snel goed. Ik kreeg vrienden. We waren altijd op het Snellemanplein. Gewoon chillen, voetballen, rappen, kattenkwaad uithalen. Mijn moeder woont nog steeds in die buurt, dus ik kom er nog vaak genoeg. Ik represent mijn ouwe buurt altijd in mijn muziek. Ik woon nu even in Spijkenisse, bij mijn broer.”

Waarom?

“Ik vind het niet leuk om te vertellen, maar ik heb vorig jaar vastgezeten. Iets meer dan drie maanden. Er was een vuurwapen bij me gevonden. Ik heb meteen eerlijk gezegd dat het van mij was. Het ging niet goed met me, ik had een soort strijd in mijn hoofd. Ik werd bekender als rapper, mijn foto was opeens overal op het internet te zien. Ik dacht dat ik op straat een soort doelwit was joh. Nu gaat het beter. Toen ik vrij kwam, ben ik bij mijn broer gaan wonen om rustiger te worden. Ik wil nu mijn aandacht alleen nog maar richten op positieve dingen. Nee, dat vuurwapen heb ik nooit gebruikt hoor, ik ben helemaal niet zo van de straat. Ik kén de straat wel, maar ik ben geen straatrat.”

Je stond uiteindelijk nog wel op grote festivals vorige zomer.

“Ja, Lowlands, Pukkelpop. Vaak met de ADF Family. Maar ook solo, op een Amsterdams hiphopfestival, en met Pusha T in Paradiso. ADF betekent eigenlijk ‘Altijd De Familie’, voor de oudere jongens, zoals Ronnie Flex. Maar ik hoor bij de jongeren in die familie, voor ons betekent het ‘Altijd De Friste’.”

Door die familie ben je je muziek ook serieus gaan nemen hè?

“Ik zat met  ADF Samski bij de kapper en hij heeft me er toen van overtuigd dat ik verder moest gaan als rapper. Ik studeerde Maatschappelijke Zorg. Ze zaten me altijd achter de broek als ik niet naar school kwam. Uiteindelijk heb ik de leraar en mezelf maar de energie bespaard en laten weten dat ik me volledig op de muziek ging focussen. Met Samski heb ik Flockin’ gemaakt, dat scoorde 1,5 miljoen streams. Binnenkort komt ook Flockin’ 2 uit. En in juni of juli mijn eerste album.”

En op 5 mei sta je op het hoofdpodium van het Bevrijdingsfestival.

“Ja. Gewoon op hetzelfde podium als Boef! Vorig jaar heb ik een groot deel van de zomer gemist omdat ik vast zat, maar dat ga ik dit jaar wel anders aanpakken! Hier kijk, 5 mei twee optredens, Eendrachtfestival, Rotown. Op pad met ADF, oh, mijn nieuwe plaat promoten ook nog. Ik geloof dat ik al tot augustus helemaal vol zit!”

Wat is het mooiste van Rotterdam?

“Dat multiculturele waar ik het over had, dat is Rotterdam voor mij. Dat is mooi. Dat ik naar de West-Kruiskade kan gaan, of mijn favoriete Kaapverdiaanse eettent op de Nieuwe Binnenweg. Maar ook het Vroesenpark of het Kralingse Bos. Er is wel één ding waar ik mee zit: je kunt ‘s avonds laat nergens meer eten! Gewoon ‘s nachts een steak eten, dat kan niet. Alleen kapsalon, al is dat dan meteen de beste van Nederland.”

Wat betekent vrijheid voor je?

“Vrijheid is alles! Het beste wat er bestaat. Dat je kunt gaan en staan waar je wilt, zijn wie je wilt, doen waar je gelukkig van wordt. Man, toen ik vast zat... één keer per dag naar buiten, moeten luisteren naar gasten die daar nog tien jaar zouden zitten. Dan leer je wel dat vrijheid heel veel waard is. En dat het ook echt uit jezelf moet komen, je moet blij zijn met wat je hebt. Vrijheid zit ook in je hoofd. Ik heb bijvoorbeeld een groot deel van mijn leven zonder vader moeten doorbrengen. Dan kun je daar wel mee blijven zitten, maar als je besluit om er geen fock meer om te geven, word je pas echt vrij. Je moet je zelf je eigen vrijheid geven.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant